Ofte stillede spørgsmål om højskole i udlandet

Her finder du svar på alt det praktiske i forbindelse med at rejse ud med os på højskole

Alder på højskoledeltagerne

Under det enkelte højskoleophold kan du se, hvilken aldersgruppe vi anbefaler højskoleopholdet til.

Sommerhøjskolerne er for 18-29 årige, ophold på 2-4 uger er for 18-25 årige, mens U18-ophold er for 15-17 årige, og 50+-ophold er for folk der har rundet de 50 år.

På sommerhøjskolerne og 50+-ophold er der ofte stor spredning i aldersgruppen, mens de andre hold er mere homogene. Men ofte betyder alder mindre, når først man er af sted og den fælles interesse for rejsen og landet er i højsæde.

Bekræftelse af højskoleopholdet

Når vi endeligt kan bekræfte, at højskoleopholdet bliver til noget, vil du modtage en bekræftelse fra os på mail. Det sker hurtigst muligt, og ikke senere end 2 måneder før afrejse. 

Bevis for højskoleopholdet

Vi udsteder gerne et officielt bevis for højskoleopholdets længde og indhold, som du blandt andet kan bruge til kvote 2 ansøgninger. Kontakt os, så scanner vi det og sender det til dig på mail. 

Forsikring

Du kan vælge selv at stå for forsikring, eller købe den gennem os. Særligt hvis du skal på et kort højskoleophold eller sommerhøjskole, anbefaler vi, at du først undersøger, om du allerede er dækket af egen forsikring. Hvis du køber rejseforsikring gennem os, får du en Rejseforsikring fra Gouda.

Ændrer du din hjemrejsedato inden afrejse fra Danmark, forlænges forsikringen automatisk, og du vil blive opkrævet et ekstra beløb med restbetalingen. Forlænger du hjemrejsen efter afrejse, skal du kontakte Jysk Rejsebureau for forlængelse af forsikring.

Hjemkomstweekend

Hvis du har været på langt højskoleophold, eller kort ophold med tema om frivilligt arbejde, vil du modtage en invitation til hjemkomstweekend, når du er hjemme igen. Hjemkomstweekenden er en god afslutning på dit ophold, hvor du genser dine rejsefæller. Weekenden finder sted hos Mellemfolkeligt Samvirke i København. Her vil du blandt andet høre om mulighederne for at engagere dig aktivt i Mellemfolkeligt Samvirke, og snakke, grine, danse og nyde den fælles fest.

Sommerhøjskole, U18-højskole og 50+ ophold inkluderer ikke hjemkomstweekend, men mange deltagere arrangerer selv gensynsweekender efter opholdet.

Hjemrejse

 

Mange vælger at rejse videre efter højskoleopholdet. Hvis du bestiller fly gennem os, bestiller vi på de fleste højskoleophold en fleksibel billet, hvor hjemrejsedatoen kan tilpasses dig. Hvis du ved inden afrejse, at du vil forlænge din rejse, skal du bare skrive hvorfra og hvornår du vil rejse hjem i tilmeldingen. Hvis du beslutter dig for at ændre datoen for din hjemrejse, efter du er taget af sted, er det også muligt med en fleksibel flybillet.

Vær opmærksom på, at det koster et gebyr at ændre billetten. På de fleste sommerhøjskoler rejser vi på en gruppebillet, hvor hjemrejsedatoen ikke kan ændres, så hvis du vil rejse videre efter opholdet på sommerhøjskole, anbefaler vi at du selv står for flybilletten. 

Information inden afrejse

Du modtager cirka 2 måneder inden afrejse en velkomstpakke fra os med information om dit højskoleophold. Her får du mere at vide om højskolen, programmet, visum, pakkeliste og andre praktiske oplysninger. 

Introdage

Jo bedre du er forberedt, jo mere får du ud af dit højskoleophold. Højskolen starter derfor i København, hvor du møder de andre deltagere, du skal rejse med. Det foregår hos Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N og inkluderer kost og logi.

Længden af kurset kan du finde under de enkelte ophold, men det er typisk to dage op til afrejse for lange og korte ophold, og én dag for sommerhøjskolehold. Højskole for 50+ og U18-deltagere har introdag på en hverdag nogle uger inden afrejse.

For alle kurser gælder det, at du vil modtage et program og praktisk information om introdagene senest 4 uger inden afrejse. 

Ledige pladser

Der er ledige pladser på alle ophold, medmindre andet er angivet. Hvis du tilmelder dig et ophold, som netop er blevet booket, vil du få besked senest to arbejdsdage efter din tilmelding.

Lommepenge

Hvor mange lommepenge bruger man? Det er meget individuelt, men afhænger også af hvilket land du tager på højskole i, og om højskolen ligger i byen eller på landet. Skal du bo på landet, er der få ting, du kan bruge penge på. Tager du på mange udflugter i weekenderne, skal du regne med højere udgifter.

Når vi spørger tidligere højskoledeltagere på de lange ophold, om hvor meget de har brugt, svarer de alt mellem 5.000 og 20.000 kr., og på 3-4 ugers ophold mellem 1.000 og 7.000 kr. Hvis du gerne vil have et indtryk af, hvad tingene koster, kan det være en idé at kigge i. Lonely Planet eller en lignende rejseguide. Se også denne artikel om lommepenge, hvor tidligere højskoledeltagere fortæller hvor meget de har brugt.

Mad på højskolen

Når du er på højskole i udlandet, er maden også lokal. Maden tilberedes ofte af højskolens egne køkkenfolk af de tilgængelige råvarer, og afspejler lokal madkultur. Men du vil sikkert også genkende internationale klassikere på menuen. Drikkevandet er rent, og enten fra beholdere, eller kogt og filtreret. Vegetarer kan som regel spise med uden de store problemer, men der laves ikke mad særskilt til vegetarer. Der kan tages hensyn til allergier, hvis det oplyses ved tilmelding.

Pris

Prisen for højskoleopholdet finder du under hvert ophold. Vi modtager ingen finansiel støtte, og derfor dækker prisen alle udgifter. Med mindre andet er angivet under det enkelte højskoleophold, dækker prisen for et ophold inkl. flybillet følgende:

  • Flyrejse tur/retur
  • Afbestillingsforsikring for flybillet
  • Afhentning i lufthavn og transport tur/retur til højskolen
  • Kost og logi under højskoleopholdet
  • Fælles introdag(e) inden afrejse
  • Al undervisning, udflugter og projektbesøg i programmet
  • Adgang til 24 timers nødtelefon
  • Koordinator i Danmark der står til rådighed før og under dit ophold
  • Administrationsgebyr til Global Contact

Du bestemmer selv, om du vil bestille fly og forsikring, eller om vi skal stå for det. Hvis du selv står for flybilletten, inkluderer prisen ovenstående undtagen flyrejse og afbestillingsforsikring.

Rejsebetingelser

Du finder vores rejsebetingelser her.

Sikkerhed

Din sikkerhed er altid førsteprioritet, når du rejser med os. Læs mere på siden sikkerhed. Ved nødstilfælde kan du døgnet rundt kontakte Global Contact på tlf. 2989 7731. 

Sådan bor du

Højskolernes beliggenhed er meget forskellig – fra helt ude på bushen i Kenya til bylivet i Nepals største by, Kathmandu. Men fælles for højskolerne er, at højskolelivet foregår på lokale præmisser. Et højskoleophold i udlandet er ingen luksusrejse. Med undtagelse af 50+ opholdene sover man som højskoledeltager på kønsadskilte sovesale i køjesenge og deler toilet og bad. Der er elektricitet og internetadgang på alle højskolerne, men begge dele kan dog være ustabilt. 

Tilmeldingsfrist

Du bør tilmelde dig senest 10 uger før afrejse, men jo tidligere du melder dig, jo større chance er der for, at du er sikret en plads på holdet, og flybilletten er billigere. Du kan reelt tilmelde dig helt op til afgang, så længe der er plads på holdet. 

Vaccinationer

Det er dit eget ansvar at sørge for, at du får de vaccinationer, du skal bruge inden afrejse, inklusiv covid-19 vaccinationer.

Hvis du ikke tidligere er blevet vaccineret, kan du være ret sikker på, at du skal have nogle stik før din afrejse. Hvilke og hvor mange afhænger af, hvor du skal hen. Vaccinekrav såvel som indrejserestriktioner for ikke-vaccinerede kan variere fra land til land. Det er ligeledes dit eget ansvar at orientere dig i hvilke regler, der gælder for din vaccinestatus. 

Vi er i Global Contact ikke uddannede til at vejlede om vaccinationer, så det er vigtigt, at du kontakter en professionel omkring dette. 

Du kan for eksempel kontakte din egen læge for at få vejledning. Derudover har Seruminstituttet har også lavet en særlig vaccinationsside, hvor du kan indtaste destination, og hvor længe du skal være af sted.

Visum

Du er selv ansvarlig for at søge visum. Information om, hvorvidt visum er nødvendigt, og hvordan du søger det, finder du på vores visumside eller landets ambassade. Husk at dit pas skal være gyldigt minimum seks måneder fra afrejsedatoen.