Din hverdag
Sådan bor du
Hvis du arbejder på et økologisk landbrug på øen Hiiumaa, så bor du også på landbruget. Du bor enten i samme hus som familien, der driver landbruget eller i en separat hytte sammen med andre frivillige. Forholdene vil være simple, men der vil være bad, toilet og køkken. Ved at bo sammen med familien, har du god mulighed for at få en indsigt i Estlands kultur og samfundsforhold. Familien kan også hjælpe med at planlægge ture på øen i weekenderne.
Hvis du arbejder i Tallinn, så bor du i en lejlighed som du deler med andre danske eller internationale frivillige. Her er der gode muligheder for at udveksle erfaringer med andre frivillige og måske få nye venner. Du har max 30 minutters transporttid til dit arbejde og du får et månedligt buskort, så du nemt kan komme rundt. Uanset om du bor i Tallinn eller på Hiiumaa, får du enten dit eget værelse eller et værelse du deler med en anden frivillig.
Sprog
I Estland er nationalsproget estisk. Det minder om finsk og ungarsk, og så er det et lille sprog, da det kun tales af ca. 1 mio. mennesker. Selvom engelsk er meget udbredt i Estland, kan det være en god idé at lære et par gloser på estisk, da det altid bliver taget godt imod, hvis du kender lidt til kulturen, hvoraf sproget er en vigtig del. Der vil altid være en på din arbejdsplads, der taler engelsk.
Fritiden
Øen Hiiumaa, hvor du bor, hvis du skal arbejde på et økologisk landbrug, er den næststørste ø i Estland. Øen er næsten dobbelt så stor som Bornholm, men der bor kun omkring 10.000 mennesker. Du kommer til at bo på landet, så der er rig mulighed for at tage ud og opleve naturen på øen. Du kan enten trekke i skovområderne, tage ud til kysten eller blot blive på gården og slappe af med en bog efter dagens arbejde.
Hvis du bor i Tallinn, er der gode muligheder for at opleve bylivet i Estland. Byen er lidt større end Århus, så der er en del caféer som du kan tage på om eftermiddagen eller aftenen. Her vil du også kunne smage traditionel estisk mad. Du kan også besøge nogle af de mange museer og lære om Estlands samfund og historie, der er præget af mange år under forskellige stormagters kontrol, og som langt tilbage også har forbindelser til Danmark.
Mad og drikke
I Estland er madkulturen ikke så fremmed fra hvad du kender fra Danmark. Traditionelt spises der mange kartofler og kød, og så er det et af de få lande, der deler vores smag for rugbrød. Du vil dog opleve, at ligesom i Danmark, laver mange ikke kun traditionelle retter og der vil være rig mulighed for at spise varieret.
Hvis du arbejder på et økologisk landbrug, så vil du enten spise sammen med familien eller lave din mad selv af ingredienser som familien køber. Råvarerne vil ofte være fra gårdens egen produktion.
Når du bor i Tallinn, vil du selv betale og stå for dine måltider. Der er et køkken i lejligheden, hvor du kan lave mad alene eller sammen med andre frivillige. Der vil selvfølgelig også være mulighed for at gå ud og spise.
Hvad inkluderer prisen?
Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.
Generelt
- En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
- Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
- Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
- 24 timers nødtelefon
- Certifikat efter udfyldt evaluering
Det frivillige arbejde
- Lokal kontaktperson
- Indlogering i et værelse/lejlighed/værtsfamilie/hytte med en anden frivillig
- Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
- Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi
Prisen inkluderer ikke
- Afhentning ved ankomst i lufthavnen
- Kost, dog hvis du bor hos en værtsfamilie er det inklusive.
- Transport til lufthavnen efter endt ophold
- Transport til/fra intro og hjemkomstweekend i København
- Afbestillingsforsikring
- Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
- Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)