Rejs til Indien som frivillig

Frivilligt arbejde i Indien

Bliv frivillig i det mangfoldige og folkerige Indien. Et land, der på en og samme tid, er i rivende udvikling og står over for store udfordringer. Som frivillig arbejder du tæt sammen med lokale, der hver dag gør en meningsfuld forskel for at løse landets mest presserende udfordringer.

Du kan deltage i deres kamp mod klimaforandringer, støtte de mest sårbare børn i at få adgang til uddannelse og sundhed eller være med til at fremme ligestilling og kvinders handlekraft.

Gennem dit frivillige arbejde vil du på tæt hold opleve kulturen, traditionerne og gæstfriheden i Indien, samtidig med at du får tillært værdifuld viden og erfaring med aktivisme og sociale bevægelser.

Frivilligt arbejde i Indien
Du vil bo hos en værtsfamilie og arbejde frivilligt tæt på
Du bliver en del af hverdagen og oplever Indien tæt på
I fritiden kan du rejse rundt i landet og se lidt af Indien
Smag på mange af Indiens lækre retter som frivillig
Oplev Indien som frivillig

Inkl. højskole i Nepal

24.100,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Organisation Organisatorisk arbejde

Er du nysgerrig på hvordan en indisk organisation arbejder med kvinderettigheder, børnerettigheder eller miljø? Så kan du være frivillig hos en af de lokale organisationer, som arbejder indenfor netop disse emner. Personalet hos de lokale organisationer er eksperter inden for deres arbejdsområder, men mangler internationale frivillige til at hjælpe med at dokumentere deres arbejde på engelsk.  
 
Arbejdsopgaverne kan variere meget, men kan for eksempel være indenfor kommunikation på organisationens hjemmeside og sociale medier, kampagnearbejde, fundraising, rapportskrivning på engelsk eller hjælp til at planlægge og afholde workshops i samarbejde med personalet. 

Hvis du har et særligt ønske til, hvilket emne du vil arbejde med, så må du meget gerne skrive det i din tilmelding. Du er også meget velkommen til at skrive til os før du tilmelder dig for at høre, hvilke organisationer, der har særligt brug for frivillige på det tidspunkt du vil rejse. Ved organisatorisk arbejde kommer du til at arbejde omkring 25-30 timer om ugen med fri i weekenden.  

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Din hverdag

Sådan bor du

Du kommer til at bo hos en lokal værtsfamilie, hvor du vil bo på eget værelse, alene eller sammen med en rejsepartner fra Danmark. At bo hos en lokal familie giver rigtig gode muligheder for at forstå det indiske samfund. De kan svare på spørgsmål om kulturen og vise dig rundt i lokalområdet. Det forventes at du hjælper til med de daglige opgaver i huset. På denne måde bliver du også hurtigt en del af hverdagen og kan få et godt forhold til familien. Familien kan være både med børn eller uden, men de vil altid være klar til at lade dig blive en del af deres dagligdag. Du kan forvente at forholdene er mere simple end hvad du er vant til, men der vil være vand og elektricitet hos familien.  

 

Mad og drikke

Du spiser hos din værtsfamilie, hvor du vil få morgenmad og aftensmad. På nogle projekter kan du nå hjem og spise frokost hos familien, mens du på andre projekter får frokost på arbejdet. Du er velkommen til at hjælpe til med at lave mad hos familien, hvor I vil lave lokal indisk hverdagsmad.

I det indiske køkken bliver der brugt masser af krydderier, så du vil måske opleve at maden er lidt stærkere, end hvad du er vant til hjemmefra. Ofte vil maden være vegetarisk og en populær lokal ret er Masala Dosa, som er en rispandekage med krydret kartoffelfyld. Drikkevandet vil være kogt eller filtreret.  

 

Sprog

Indien har 22 officielle sprog, der allesammen tales på forskellige dialekter. De lokale sprog, hvor du kommer til at bo som frivillig er Kannada og Tamil. 

Som tidligere engelsk koloni, taler mange indere engelsk og der vil være mindst én på din arbejdsplads og hos familien, der taler engelsk. Det kan være sjovt at lære et par gloser på det lokale sprog, da det vil gøre det nemmere at komme i kontakt med lokalbefolkningen. 

Fritiden 

Når du har fri efter arbejde og i weekenderne, kan du udforske dit lokalområde eller mødes med andre frivillige i samme område som dig. Du kan også blot slappe af hos værtsfamilien eller læse en god bog. I weekenderne kan du tage på ture i området. Det er billigt at rejse rundt, både med bus og med tog, så der er gode muligheder for at opleve nogle af Indiens forskelligheder. Du kan for eksempel besøge Mysore, der er en storby med en rig kulturel historie og hvor du kan se det imponerende Maharaja-palads eller byens kæmpe udendørsmarked. Hvis du ikke allerede bor ved kysten, kan du tage til den vestlige kyst, hvor du kan slappe af på stranden.  

Hvis du vil på en længere tur, kan du besøge Bangalore, der er hovedbyen i delstaten Karnataka. Her kan du opleve en storby med mere end 10 millioner indbyggere og du kan gå på opdagelse i de mange kulturelle begivenheder der finder sted - og f.eks. opleve koncerter med klassisk indisk musik. 

Vejret

Vejret i delstaten Karnataka er varmt hele året. Gennemsnitstemperaturen er omkring 30 grader og de varmeste måneder er april og maj. I disse måneder er det som regel omkring 35 grader varmt og luften er tør. De ’koldeste’ måneder er fra september til februar. Her vil temperaturen dog stadig være over 20 grader det meste af tiden. Regnsæsonen varer fra juni til september, med mest regn i juli. Her vil du opleve næsten daglige korte regnskyl, hvorefter solen og varmen igen vil overtage resten af dagen.  

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Asien, kan du vælge vores højskole i Nepal. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Asien, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

  • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
  • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
  • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
  • 24 timers nødtelefon
  • Certifikat efter udfyldt evaluering

Prisen inkluderer ikke

  • Visum og evt. tilladelser
  • Vaccinationer og evt. malariapiller
  • Transport til/fra introdage og hjemkomstweekend i København
  • Evt. transport til arbejdsplads (dette variere) 
  • Transport til lufthavnen efter endt ophold
  • Afbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
  • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

  • Flyrejse til højskole
  • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
  • Kost og logi under hele kurset
  • 4 ugers program med undervisning og udflugter
  • Lokale undervisere
  • Al transport og entré som er en del af programmet
  • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

  • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
  • Lokal kontaktperson
  • Indlogering under hele ophold
  • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
  • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
  • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Ingeborg i Palæstina sammen med kollegaer
Ingeborg
Frivillig i Palæstina

Jeg arbejdede hos en medieorganisation i Ramallah. Her var jeg med til at lave nogle interview på engelsk, og så fik jeg også lov til at filme dele af forskellige dokumentarfilm. Efter noget tid tog jeg også selv initiativ til at lave en lille kortfilm, og det endte med, at arbejdspladsen tog opgaven vildt meget til sig.

Clara var frivillig i Cambodja
Clara
Frivillig i Cambodja

Jeg ville gerne ud og opleve verden, men på en anden måde end som backpacker. Mit ønske var at slå mig ned et sted og lære kulturen bedre at kende. Jeg fik lokale venner og kunne finde rundt i byen, og det gjorde, at jeg følte mig hjemme.

Katrine Harboe, Frivillig
Katrine
Frivillig i Peru

Jeg synes det er så fedt fordi man ikke føler sig som en turist. Det giver mulighed for at lære kulturen stedet at kende på en helt anden måde, og man føler virkelig at byen og familien er blevet som et andet hjem. Og så synes jeg virkelig det var værd at arbejde for det projekt.

Andre var frivillig i Kenya i Østafrika
Andrea
Frivillig i Kenya

Sallie, min rejsekammerat, fejrede sin 20-års fødselsdag dernede. Familien arrangerede en afrikansk fest med kangaer (traditionelt tøj) og en kæmpe middag med tigerrejer og andre lækre retter. Det var en virkelig skøn dag, som jeg aldrig vil glemme.

Emilie som frivillig i Peru
Emilie
Frivillig i Peru

Man blev en rigtig del af familien, så det var svært at sige farvel. Men til at starte med var det en udfordring. Vi boede 15 mennesker, plus mig og en anden frivillig fra Danmark, i en lille lejlighed, hvor der var ét toilet.

Nina arbejdede på en skole i Filippinerne
Nina
Frivillig i Filippinerne

Jeg er halvt filippiner, og har derfor været der med min familie, men jeg ville gerne opleve den anden side af landet. Jeg er jo ikke blind for alle tiggerne. Det var en stor omvæltning og til tider hårdt at leve blandt fattige, men jeg er rigtig glad for, at jeg gjorde det.