Praktik i udlandet

Vil du have nye perspektiver på dit fag, verden og dig selv?

En udlandspraktik styrker dine kompetencer og giver et nyt perspektiv på din uddannelse. Du får nye udfordringer og oplever kulturelle forskelligheder, som udvikler dig indenfor dit fag og styrker din personlige udvikling. 

Vi har udviklet vores udlandspraktik i samråd med relevante uddannelsesinstitutioner i Danmark, og vi har samarbejdspartnere i Afrika, Asien, Mellemøsten og Europa.

Find din studieretning

Klik på din studieretning for at se hvilke lande du kan komme til, og for at læse mere.

Hvorfor praktik i udlandet?

Vi formidler udlandspraktik i lande i Afrika, Asien, Europa, Mellemøsten og Latinamerika - men hvorfor rejse til udlandet i din praktik?

 

  • Du lærer nye metoder og får indblik i andre måder at gøre tingene på 
  • Du afprøver din faglighed i en ny kontekst 
  • Du styrker dine interkulturelle kompetencer 
  • Du lærer at navigere i nye situationer 
  • Du lærer at arbejde mere selvstændigt 
  • Du får en rejseoplevelse og indblik i en anden kultur

Tilmeld dig praktik i udlandet

Når du først har besluttet dig for at du vil af sted i din praktik, er det vigtigt at du tjekker reglerne for udlandspraktik, der hvor du studerer. Selve tilmeldingsprocessen kan opdeles i tre trin:

Så ansøger du om praktik

1. Find praktikophold i udlandet. Vælg studieretning for at se hvilke lande du kan rejse til. Klik på de enkelte lande under din studieretning for at se pris og læse om hvordan praktikken foregår i det valgte land.

2. Godkendelse fra dit studie. Sørg for at blive godkendt af din uddannelsesinstitution, til at kunne tage din praktik i udlandet. Du kan finde informationer og eventuelle deadlines på dit studies hjemmeside eller fra jeres internationale praktikkoordinator.

3. Bestil praktikophold. Når du har fået dit ophold godkendt fra dit studie, bestiller du dit praktikophold online her på siden. Find det land du vil til og klik på ’bestil ophold’.

Når du har bestilt dit praktikophold, går vi i gang med behandle din ansøgning. Vi matcher din ansøgning med en af vores praktikplaceringer ude i verden og står for den praktiske koordinering og planlægning med praktikpladsen. Dit ophold vil blive bekræftet senest to måneder inden afrejse (hvis vi mod forventning ikke kan bekræfte dit ophold, kontakter vi dig med alternative tilbud og/eller muligheden for at få dine penge tilbage).

Udsendte

Vi tilbyder et stort udvalg af lande for praktik i og uden for Europa

Rejsedatoer

Vi har fleksible rejsedatoer og kan tilpasse praktikken så den passer ind i dit studie

Samarbejde

Vi samarbejder tæt med uddannelsesinstitutionerne for at sikre kvaliteten

Priser

Vores tilbud drives i samarbejde med lokale partnere og med respekt for lokalsamfundet

Info om praktik i udlandet

Rejs sammen med andre

Hvis du gerne vil rejse sammen med en eller flere af dine medstuderende, skal I bare sørge for at skrive det i tilmeldingen (i feltet 'Rejsekammerat'). Er I flere end to, der gerne vil rejse med hinanden, gør vi hvad vi kan for at placere jer sammen, men der er ingen garanti. 

Har du ikke en rejsepartner på forhånd, kan du tjekke opslagstavlen og se, om du kan finde én, du kan rejse med. Men selv hvis der ikke lige er et opslag, der passer til dig, er der stadig en god sandsynlighed for at du får en rejsepartner - vi vil nemlig som udgangspunkt sætte dig op med en anden studerende, med mindre du i din tilmelding angiver, at du ønsker at rejse alene. Hvis vi ikke kan finde en partner til dig, vil vi senest to måneder før afrejse kontakte dig om mulige alternativer, herunder at få dine penge tilbage.

Fly og forsikring under udlandspraktik

Når du booker dit ophold, vælger du om du selv vil stå for fly og forsikring eller om vi skal sørge for det i samarbejde med Jysk Rejsebureau.

Vil du selv stå for fly og forsikring?

  • Hvis du vælger selv at købe din flybillet og forsikring er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact.
  • Du skal samtidig tilpasse flytidspunkterne til vores instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Hver destination har et fast mødested, ofte i landets hovedstad, hvor du som udgangspunkt vil blive modtaget af vores lokale personale.

Husk det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til tiden samt at købe en dækkende rejse- og afbestillingsforsikring!

Kom godt igang med legatsøgningen

Der kan være mange udgifter forbundet med en udlandspraktik, så det kan være en god idé at søge legater og fonde til dit praktikophold i udlandet. Vi har samlet en masse gode råde til hvordan du finder de relevante legater og hvordan du skriver en god ansøgning. Se vores guide til legatsøgning her. 

Hvad koster det at rejse på praktik i udlandet?

Priserne for praktik i udlandet varierer alt efter hvilket land du rejser til og hvor længe du er af sted. Du kan se priserne under de enkelte lande. Generelt dækker prisen på en samlet pakke med ophold og fly:

Generelt

  • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
  • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
  • Detaljeret information om rejsen
  • Introdag i København, inklusiv undervisning, kost og logi
  • 24 timers nødtelefon
  • Administrationsgebyr til Global Contact
  • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
  • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

  • Flyrejse til det pågældende land
  • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
  • Lokal kontaktperson
  • Indlogering under hele opholdet
  • Kost under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
  • Administrative udgifter til praktikplacering
  • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

  • Visum og evt. tilladelser
  • Vaccinationer og evt. malariapiller
  • Transport til/fra introdage i København
  • Transport til lufthavnen efter endt ophold
  • Gouda rejseforsikring (kan tilkøbes når du bestiller dit ophold)
  • Gouda afbestillingsforsikring (kan tilkøbes ifm. køb af flybilletter og dækker flybilletterne hvis du fx bliver syg, skal til reeksamen eller får indbrud i din bolig inden afrejse)
  • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Få det fulde overblik over hvordan pengene bliver brugt her.

Hvad siger de studerende?

Sabine på praktik i Tanzania som fysioterapeut
Sabine, praktik i Tanzania som fysioterapeut

Vi var både fysioterapeuter, ergoterapeuter og socialrådgivere på klinikken, og det skabte et godt samarbejde. Vi havde tid til at sparre, og jeg fik rigtig meget ud af det fagligt. Selv om jeg var praktikant inddrog de mig i mange beslutninger: ”Hvad vil du gøre i denne situation?” Det udviklede mig fagligt og personligt.

Praktik som bioanalytiker i Kenya
Maria, praktik i Kenya som bioanalytiker

Det bedste var at få lov til at opleve den kenyanske kultur og at opleve den åbenhed, som det kenyanske folk har. De fleste er simpelthen så gæstfrie og tager godt imod en. Vil gerne lytte og snakke. Det var fantastisk at opleve.

Anna var i Praktik som bioanalytiker i Kenya
Anna, praktik i Kenya som bioanalytiker

Jeg vil helt klart anbefale at prøve at bo hos en værtsfamilie. Vores værtsfar var rigtig god. Til at starte med skal man lige finde ud af hinanden. Det er ikke altid de siger det de tænker, så man skal nogle gange lige føle sig frem.

Pædagogstuderende i praktik i udlandet
Thomas, praktik i Kenya som pædagog

Jeg har tidligere været backpacker, og jeg elsker at rejse. At jeg kunne kombinere det med mit studie, var derfor helt ideelt. Desuden havde jeg været i Kenya før og vidste, at det var et fantastisk land. Og så fandt jeg ud af, at jeg rigtig gerne vil arbejde i udlandet.

Jette Tegner, international koordinator på Københavns professionshøjskole
Jette, International vejleder for sygeplejersker

Når de studerende rejser ud, bliver de gode til at forholde sig konstruktivt kritisk til både det system, de møder ude, til dem selv, til faget, til det danske samfund og til de globale problemstillinger. De bliver bevidste om en række sundhedsfaglige og etiske problemstillinger, herunder kommunikation og omsorg.

Søren var på praktik i Nepal som medicinstuderende
Søren, praktik i Nepal som mediciner

Henad vejen fandt vi ud af, hvad vi kunne bidrage med på hospitalet. Vi endte med at undervise dem i manuel hjerte-lunge redning og brugen af hjertestarter. Begge ting var ikke særligt udbredt der på trods af, at deres viden var virkelig stor.

Vil du vide mere

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt vores praktikkoordinator, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon Djurhuu (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn