Undervisningen
På højskolen kombinerer vi den danske højskoletradition med et globalt indblik, hvor du kommer til at lære i mødet med inspirerende palæstinensere. Undervisningen på højskolen er deltagerorienteret og uformel, og er drevet af din egen nysgerrighed og lyst til, at lære om livet i Palæstina. Sammen med de andre deltagere lærer du gennem oplæg, workshops, udflugter og egne erfaringer.
Undervisningen er bygget op omkring mødet med inspirerende mennesker, så når du først har fået en kort introduktion til emnet af højskolens dygtige undervisere, tager du ud og besøger nogen der har emnet helt inde på livet. Du kommer ikke kun til at høre om udfordringer med rettigheder ved Vestbredden, du får også mulighed for at møde unge aktivister og tale med dem om deres vilkår og hvad de gør for at ændre dem.
På højskolen afholdes der også kurser og aktiviteter for unge Palæstinensere. Der er derfor masser af aktivitet og liv på stedet og god mulighed for at møde andre globalt interesserede unge, som du fx kan drikke en kop kaffe med i højskolens frivilligdrevne café.
Hvad inkluderer prisen?
Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.
Generelt
- En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
- Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
- Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
- 24 timers nødtelefon
- Certifikat efter udfyldt evaluering
Prisen inkluderer ikke
- Visum
- Vaccinationer og evt. malariapiller
- Transport til/fra introdage i og evt. hjemkomstweekend i København
- Afbestillingsforsikring
- Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
- Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)
- Transport til lufthavnen på hjemrejsen
Under højskolen
- Flyrejse til højskole
- Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst
- Kost og logi under hele kurset
- 2 ugers program med undervisning og udflugter
- Lokale undervisere
- Al transport og entré som er en del af programmet
Mere om rejsen
Hvem kan deltage
Kurset er for alle mellem 18 og 25 år. Kurset er ideelt at starte med, hvis du planlægger at rejse rundt i Palæstina eller skal ud som frivillig med os i Palæstina. Og du kan selvfølgelig også være med, hvis du bare leder efter et spændende 2-ugers højskoleophold som afbræk på hverdagen.
Hverdagssproget på højskolen er arabisk, men undervisningen foregår på engelsk. Så længe du kan forstå og tale hverdagsengelsk, klarer du det helt fint. Du vil også lære enkelte fraser på arabisk, så du nemmere kan begå dig i landet.
Intro og ankomst
Intro:
Du starter med to dages fælles intro i København, som er den første del af dit højskoleophold. Her lærer du de andre på holdet at kende, mens I sammen får undervisning i temaer som ulighed, frivillighed og kulturmødet. Du får også en masse praktiske oplysninger om opholdet og mulighed for at snakke med tidligere deltagere, så du er godt klædt på til afgang. På tredjedagen er der fælles afgang til Kastrup Lufthavn.
Ankomst:
I flyver til lufthavnen i Tel Aviv, hvor I bliver hentet og kørt til højskolen i Betlehem, ca. 3-4 timer væk. Her vil en af underviserne på højskolen tage imod jer og hjælpe jer på plads.
Sådan bor du
Højskolen ligger i en gammel bygning centralt i Betlehem, med gårdhave og en terrasse. Terrassen bruges tit til undervisning udenfor, eller til at nyde en kop te. Tæt på højskolen ligger der også et frivillig-drevet hostel og café, hvor du kan mødes med de andre lokale frivillige.
Pigerne sover i et fælles soverum på højskolen, mens drengene sover på et hostel på den anden side af vejen. Drengene må ikke opholde sig i pigernes soverum, så hvis I vil spise aftensnacks eller lave te, skal det være på drengenes hostel. Indkvarteringen er basal, men hyggelig, med adgang til bad og toilet. Du kan læse mere om højskolen her.
Fritiden
Selvom der er program alle hverdage cirka fra kl.9:00 til 15:00, så har du heldigvis mulighed for at opleve Palæstina på egen hånd. De sene eftermiddage og aftener kan du bruge på at udforske Betlehem, hvor du fx kan tage til det lokale marked eller besøge Jesu fødested. I weekenden kan du tage ud og opleve flere af byerne på Vestbredden, hvor du fx kan besøge den gamle by Nablus eller bade i det Døde Hav.
Frivilligt arbejde
Kurset er designet som en forberedelse på at lave frivilligt arbejde og bo og rejse i regionen, så der er en del emner der har det fokus. Det er f.eks. indblik i uddannelsessystemet, besøg i en flygtningelejr, kulturmødet og hvad frivillighed er for en størrelse her.
Kurset giver dog også viden om landet og regionen, der er relevant for alle der er interesserede i Palæstina og Mellemøsten. Det er emner som den politiske situation, historie, fattigdom og ulighed, civilsamfundet, verdensmålene og kulturforståelse.