Frivilligt arbejde i Kenya

Sommerhøjskole i Kenya

Få en helt særlig sommerferie på vores sommerhøjskole. Her kommer du helt tæt på landets kultur, natur og lokalbefolkning. 
 

I løbet af højskoleoplevet vil du ikke blot erfare, men også lære om og diskutere emner som global ulighed, menneskerettigheder samt de komplekse konsekvenser, som klimaforandringer har for hverdagen blandt Kenyas befolkning. Læringen foregår ikke kun i klasseværelse. Den tager dig ud i området omkring højskolen og til hovedstaden Nairobi.

Gennem besøg og udflugter vil du møde lokale unge og ældre, der deler deres livserfaringer og bidrager til et nuanceret dit indblik i samfundet og livet i Kenya. Kulturudveksling og globale problemstillinger er omdrejningspunktet for programmet, der hver dag bringer nye perspektiver og indsigter.

Sommerhøjskolen er mere end bare en rejse. Det er en mulighed for at forstå Kenya på en dybere måde og for at gøre din sommerferie meningsfuld og lærerig. Du får værdifulde minder, venskaber og viden, der rækker langt ud over sommeren.

Højskole i Kenya
Sommerhøjskole i Kenya
Sommerhøjskole med udflugter
Undervisning på sommerhøjskole
Oplev Kenya i sommerhøjskolen
Oplever på sommerhøjskole
Kurser på sommerhøjskolen
Sommerhøjskole i Kenya
Mød kenyanske unge på sommerhøjskole
Varighed 3 uger

14.300,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for højskoleophold

Program

Uge 1: Kultur og lokale leveforhold 

Introduktion til højskolen, lokalområdet og kulturen. Du lærer også de første gloser på Swahili. Alt sammen, så du er godt klædt på til resten af opholdet. 

  • Introduktion til højskolen, lokalområdet og kulturen 

  • Lær et par gloser og hilsner på swahili 

  • Lær om de lokale etniske grupper, når vi besøger de der bor lige omkring højskolen 

  • Teambuilding og skattejagt i Nanyuki by 

  • Workshop om kulturforståelse og forestillinger om Afrika 

  • Morgensport, kirkegang og filmaften (frivilligt) 

Uge 2: Fattigdom, køn og marginalisering

Vi diskuterer og lærer om fattigdom, når vi først besøger et slumområde i Nanyuki og senere en landsby. Vi skal også lære om forskellige marginaliserede gruppers forhold i samfundet. 

  • Fokus på fattigdom med besøg i byens slum og landområder 

  • Mød lokale sexarbejdere og diskutér marginalisering og HIV/AIDS 

  • Tema om køn med besøg hos lokal kvindegruppe 

  • Danselektioner med lokale Maasaier 

  • Teaterstykke af kenyanske unge der sætter svære dilemmaer til debat 

  • Madlavning med lokale familier 

  • Safaritur med lokal naturguide, hvor vi oplever det unikke dyreliv på savannen 

Uge 3: Bæredygtighed

Vi lærer om hvordan klimaforandringer påvirker livet på landet i Kenya og hvordan folk finder bæredygtige strategier for at overkomme dem. Vi skal også på tur til Kenyas hovedstad, Nairobi! 

  • To-dages udflugt til landsby, hvor der arbejdes med klimavenligt og bæredygtigt landbrug 

  • Tur til lokalt tøjmarked og Mitumba Artcenter, hvor de re-designer genbrugstøj 

  • Tur til Afrikas største slumkvarter, Kibera, hvor unge beboere viser os deres levevilkår 

  • Klap girafferne på Nairobis giraf-’hospital' 

  • Besøg Karen Blixens hus 

  • Afslutningsmiddag på Nairobis bedste etiopiske restaurant 

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet  

Undervisningen

Undervisningen foregår oftest udenfor højskolen, hvor vi tager på ture i området og mødes med folk, der kan lære os om kulturen og samfundet i Kenya. Vi starter dagen på højskolen, hvor vi introduceres til, hvad vi skal opleve. Vi besøger forskellige spændende organisationer, grupper og mennesker i lokalområdet, da den bedste måde at forstå det kenyanske samfund på, er ved at opleve det. Når vi er tilbage på højskolen, reflekterer vi sammen over de ting vi har oplevet og lært i løbet af dagen. 

Du får nye perspektiver på kenyansk kultur gennem diskussioner, udflugter og oplæg, som foregår i trygge rammer. Vi debatterer vigtige spørgsmål med dem, vi møder: Hvad er det gode liv? Hvad betyder globalisering, når man bor på savannen i forhold til i Danmark? En stor del af højskolen handler om det kulturelle møde, da det netop er ved at tale med folk, at man bedst får indsigt. Vi skal for eksempel mødes med en kvindegruppe for at blive klogere på, hvordan køn og marginalisering forstås i en kenyansk kontekst. I løbet af dagene på højskolen, mødes vi også med eleverne fra kost-pigeskolen, Daraja Academy, der ligger lige ved siden af højskolen. 

Undervisere

underviser på sommerhøjskole i Kenya

Jessie K. Githigia

Mit navn er Jessie K. Githigia, og jeg er swahiliunderviser og har mange års erfaring fra det kenyanske undervisningssystem som lærer og skoleleder. I kommer til at lære basis swahili af mig, som er rigtig godt at kunne. Jeg har boet i Nanyuki længe og er jeres kontakt på mange af udflugterne. 

 

Sungo, lærer på sommerhøjskole i kenya

Sungu Oyoo

Jeg hedder Sungu, og har undervist på sommerhøjskolen de sidste 3 år. Jeg har studeret økonomi på Nairobi Universitet, og i dag er jeg optaget af at skabe social forandring, og nyder at give jer højskoleelever en større viden om Kenya. Jeg elsker den særlige stemning af åbenhed, nysgerrighed og ’hygge’ som er på højskolen, og at være en del af det fællesskab vi skaber sammen.

Højskolen i Kenya

Få en rundvisning af højskolen i Kenya, hvor den ligger og hvordan det ser ud. Højskolen foregår i hjertet af den afrikanske savanne, hvor du bor som man gør i kenyanske landsbyer.

Mere om rejsen

Læs mere om hvad det vil sige at tage afsted på en sommerhøjskole, og muligvis få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvem kan deltage

Sommerhøjskolen i Kenya er for dig, der er mellem 18 og 29 år og har lyst til at lære om det kenyanske samfund, samtidig med, at du får en fantastisk sommerferieoplevelse sammen med andre unge.  

Størstedelen af deltagerne er som regel danskere mellem 18 og 25 år, men alle er velkomne op til 29 år. Højskolen er åben for alle uanset, hvor man er fra, så du kan også være heldig at få højskolevenner fra andre steder i verden. 

Al undervisningen foregår på engelsk af kenyanske lærere, men på et niveau, hvor alle kan være med. Det betyder også, at sproget på højskolen er engelsk, hvis der er ikke-danskere tilstede, så alle kan være med i snakken, både i undervisningen og når I holder fri.  

Intro og ankomst

Intro: 

Dagen inden din afrejse fra Danmark, møder du dine nye højskolekammerater til en introdag i København. Her bliver I rystet godt sammen og forberedt til jeres afrejse og opholdet i Kenya. På dagen for afrejsen kan I tage sammen til lufthavnen, hvorfra I rejser samlet afsted.  

Ankomst: 

Når I lander i Nairobi, bliver I hentet i lufthavnen af en af de ansatte fra højskolen. Herfra bliver I kørt til højskolen, der ligger cirka 4 timers kørsel fra Nairobi, lige ved foden af Mount Kenya.  

Sådan bor du

På højskolen deler du soverum med køjesenge sammen med max 7 andre højskoledeltagere af samme køn. Der er adgang til både vand, elektricitet og wifi på højskolen. Der kan indimellem være strømafbrydelser og forvent langsomt internet.  

Udenfor soverummene, er der en fælles gårdhave, hvor du kan slappe af eller spille spil. Der er også et par klasseværelser, hvor vi ofte starter dagen inden vi tager på udflugt. Vi spiser alle måltider sammen og nogle måltider også sammen med pigerne fra Daraja Academy. Maden vil være lokal og ofte bestå af bønner, ris og det østafrikanske chapati-brød. Læs mere og se billeder fra højskolen i Kenya her 

Fritiden

Om eftermiddagen og på fridage kan du tage på ture eller slappe af på højskolen. På de fleste dage er vi færdige med programmet omkring kl.17:00. Nogle dage er dog kortere, så du har lidt mere fritid til at opleve området omkring højskolen. Du kan f.eks. tage ind til Nanyuki by, hvor der er restauranter og et stort supermarked. Alkohol er ikke tilladt på selve højskolen, men I er velkomne til at tage en øl på en af restauranterne i byen.  

Du har også en hel weekend og et par fridage i løbet af programmet, hvor du alene, eller sammen med andre, kan tage på længere ture og måske prøve kræfter med at bestige det nærliggende og betagende Mount Kenya. Der er også mulighed for masser af vilde oplevelser som cykelsafari og waterrafting! Du kan altid få hjælp og råd af underviserne til at planlægge aktiviteter eller udflugter. 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

  • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
  • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
  • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
  • 24 timers nødtelefon
  • Certifikat efter udfyldt evaluering

Prisen inkluderer ikke

  • Visum
  • Vaccinationer og evt. malariapiller
  • Transport til/fra intro i København
  • Afbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
  • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Under højskolen

  • Flyrejse frem og tilbage fra højskole 
  • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
  • Kost og logi under hele kurset 
  • 3 ugers program med undervisning og udflugter  
  • Lokale undervisere 
  • Al transport og entré som er en del af programmet 
  • Fælles transport til lufthavn efter kurset 

Afslut dit ophold på Zanzibar

Bliv genforenet med dine højskolevenner som afslutning på dit ophold i Østafrika.

Du kan nu forlænge dit ophold med 1 uge på Zanzibar i Tanzania, hvor du kan mødes med dine venner fra højskolen, udveksle fortællinger og tage på fælles ekskursioner som Blue Safari og Spice Tour.

Tidligere rejsende

Seniorhøjskole i Palæstina
BentePå højskole i Palæstina

At rejsen var organiseret som et højskoleophold, hvor vi rejste sammen i en mindre gruppe og mødtes inden i København, havde stor betydning for, at jeg valgte at rejse med Global Contact. Det var en god oplevelse at være sammen afsted og kunne dele de mange stærke indtryk i gruppen, og vi har stadig kontakt, efter vi er kommet hjem.

Ingrida var på sommerhøjskole i Asien.
Ingrida På højskole i Myanmar

På højskolen snakkede vi meget om at være en global medborger, og først tænkte jeg sådan: "ja ja.." Men nu føler jeg, at jeg har taget den energi med hjem. Jeg har for eksempel fået meget mere fokus på, hvad der sker i Asien. Så højskolen har helt sikkert givet mig en masse, og jeg kunne også godt tænke mig at tage afsted igen.

Kristina på højskole i Kenya
Kristina På højskole i Kenya

Jeg var rigtig glad for undervisningen og lærerne. Vi vidste ikke særlig meget om landets politiske situation og de reelle leveforhold. Da vi var ude og se det store slumområde Kibera, gav det meget bedre mening. 

Stine var deltager på en højskole i Kenya
StinePå højskole i Kenya

Vi lærte hinanden godt at kende, især ved den ugentlige kaffepause, hvor vi sad i rundkreds og diskuterede emner som ægteskab og religion med de afrikanske deltagere. Det var derfor, jeg tog på højskole i Kenya. Vi var sammen hele tiden og kom meget tættere på kenyarne, end jeg havde regnet med.

Kathrine var på højskole i El Salvador
Katrine På højskole i El Salvador

Vær åben over for ny viden, informationer og oplevelser. Man skal selvfølgelig respektere hinanden, når man bor 15 mennesker sammen. Det var meget få, der kendte hinanden hjemmefra, men det fungerede rigtig godt. Der gik ikke længe før vi fik et fedt sammenhold! 

Majken var på en højskolerejse gennem Europa til Grækenland
MajkenPå højskole i Grækenland

Generelt var alle organisationer vi mødte på turen super inspirerende. Både de helt store som Dansk flygtningehjælp i Athen og også de små organisationer. Jeg blev især inspireret af en lille organisation der arbejdede i Serbien, som bare gjorde virkelig meget med meget få ressourcer.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon Djurhuu (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn